Teràpia de l’ànima

animaLa Teràpia de l’Ànima, també anomenada Teràpia Hologràmica, és una experiència i un retrobament amb tu mateix. És una teràpia agradable, en la qual hi ha diàleg, silenci i contacte.

El treball amb elixirs florals d’AIM o de Bach és una petita part d’aquesta teràpia. El contacte sincer, una abraçada, sentir-se comprès o simplement adonar-se que no estem sols, és sempre més poderós que qualsevol medicament, i més quan el dolor és a l’ànima.

Quan és adequada aquesta teràpia?

Doncs quan el conflicte és de l’estat d’ànim: sensació de buit interior, falta d’interès per les circumstàncies actuals, no trobar-li el sentit a les coses o a la vida, confusió interior, etc.

Hi ha vegades en les que tenim la sensació de que sobrevivim en comptes de viure, de que reaccionem a allò més immediat sense cap rumb; altres vegades tenim la sensació de que podem aconseguir molt més o bé que hem de canviar alguna cosa a la nostra vida, i que no ho aconseguim, potser perquè ni tan sols sabem què és allò que falla.

De vegades ens sentim profundament deprimits, tristos o absents; de vegades fins i tot ens costa perdonar o acabem víctimes de pors i fòbies sense cap lògica o trauma que els justifiqui.

Quantes vegades ens sentim malament sense saber què ens passa! I normalment no sabem ni definir què sentim, només ens sentim “malament”.

Totes aquestes situacions i, sens dubte, moltes més, poden fer de la nostra vida un pes dur de suportar. Poden portar-nos a pensar que hem de resistir un dia més, i un altre, i un altre més. Són situacions llunyanes a allò que considerem felicitat, entusiasme i ganes de viure, motivació interior, ganes de jugar, estar alegre sense sentit o sentir-se enamorat de la vida.

Està a les teves mans; pots donar-li la culpa a qui vulguis de tots els teus problemes, però tu ets l’únic responsable de tu mateix, l’únic que pot treure’s d’aquesta situació.

La ment negativa veu problemes per tot arreu. La ment positiva aporta solucions a cada moment.

La curació es dóna en el cos físic, el sanejament succeeix en l’ànima.

Les Flors d’AIM tenen un àmbit d’actuació en el cos físic, emocional, mental i espiritual, i sens dubte poden ajudar-te a fer un canvi d’actitud en allò que tu vius com un problema. Encara que el treball és teu, l’elixir aporta una valuosa ajuda en el procés de canvi d’una experiència. No és qüestió de treure el símptoma, sinó d’entendre què ens diu, i resoldre’l; llavors desapareixerà.

LA TERÀPIA HOLOGRÀMICA inclou “tot el necessari per connectar amb el teu ésser“. Trobem des del moviment i la dansa fins al repòs passant per la meditació. Partint del diàleg i la psicoteràpia fins al silenci profund; des del contacte com una abraçada fins a la distància en una mirada; simplement trobem una experiència que va més enllà de la ment, només vàlida si en tens la necessitat.