Quiropràxia

quiropraxiaLes manipulacions quiropràctiques han sigut utilitzades des de temps remots de manera popular per guaridors i pastors. Actualment, a mans de professionals, constitueix un mètode terapèutic capaç de produir accions beneficioses per l’organisme amb més coneixement dels seus mètodes que anteriorment.

Hi ha manipulacions manuals o manipulacions terapèutiques de diferents varietats i de resultats diferents: les aplicacions simples de la mà, friccions, pressions, percussions i vibracions, corresponen a les maniobres del massatge. Els moviments articulars comunicats o artificials, o mobilitzacions passives, corresponen a la quiropràxia.

La manipulació articular és la breu pulsió seca i ràpida, però suau i precisa, d’amplitud dèbil, efectuada en una direcció privilegiada a partir d’una posició inicial de tensió articular. En resum, és una mobilització passiva forçada instantània.

La quiropràxia està relacionada amb l’establiment i el manteniment de la integritat morfològica normal del cos. Per fer-ho utilitza les tècniques de manipulació articular, com son la normalització de la mobilitat, la normalització de la posició i el tractament de la tensió anormal als músculs.

El realineament de les vèrtebres suprimeix la informació que els nervis aporten sobre els músculs, i que genera tensió en forma d’espasmes i contraccions musculars, que nosaltres percebem com a dolor.

L’experiència ens permet afirmar que les manipulacions ortopèdiques de la columna vertebral constitueixen un mètode terapèutic eficaç si són utilitzades adequadament en algunes afeccions vertebrals o articulars de natura mecànica, també anomenats desgavells intervertebrals menors.

La quiropràxia és, sens dubte, una de les millors tècniques per la torticoli, cefalees tensionals d’origen muscular, cervicàlgies, omàlgies, dorsàlgies i, fins i tot,  les temudes i conegudes lumbàlgies i ciàtiques que tant turmenten a moltes persones.