Quiromassatge

quiromassatgeEl quiromassatge és una de les teràpies que s’ofereixen a l’escola, juntament amb la resta ja enumerades.

La orientació del quiromassatge és terapèutica, no solament de relaxació, és a dir, s’aplica en casos de dolor i tensions musculars, hipertensió muscular i espasmes, bloqueigs, lumbàlgies, ciàtiques, dorsàlgies, dolors dorsal, cervical, i dolor a qualsevol altra part del cos originat per diversos factors: laborals, posturals, tensionals, sedentarisme, etc. També és útil per compensació en casos de desviacions de la columna vertebral, hiperlordosi, hipercifosi, escoliosi, recuperació després d’accidents, traumatismes o intervencions quirúrgiques. També pot ajudar en casos d’artrosi, i a persones de la tercera edat amb poca mobilitat. En recuperació muscular post-part el quiromassatge ofereix una ajuda molt valuosa per la mare.

El principal benefici rau en la millora de la circulació de la sang que s’aconsegueix a través de les diferents manipulacions: friccions, amassaments, digitals, palmejos, massatge amb el puny, etc. i la utilització de cremes d’efecte antiinflamatori.

En un altre nivell, el quiromassatge ofereix una forma de comunicació a través del contacte, el qual ens permet descobrir escuts, eliminar bloqueigs i tensions i relacionar els músculs amb emocions i sentiments reprimits que no hem sabut expressar i que ens generen rigidesa i molèstia.

El nostre primer contacte quan naixem es a través de la pell. Els nens que han sigut tocats i acariciats molt per les seves mares, d’adults es relacionen millor. El contacte és molt agradable. Deixar-nos tocar és obrir el nostre cor.