Osteopatia cranial i sacral

osteopatiaA més del cor i dels pulmons, la medul·la espinal té el seu propi compàs (la seva pròpia pulsació) que pot ser percebut i modificat per unes mans sensibles, ajudant-nos a equilibrar i millorar la nostra curació.

L’osteopatia cranial i sacral és una tècnica corporal suau, delicada, i d’actuació molt profunda sobre el sistema nerviós a través de les mans del terapeuta.

El terapeuta, després d’armonitzar-se amb el teu cos i de percebre el compàs vibratori al teu plexe solar i al teu cor, va resseguint els diferents ossos i sutures del crani: frontal, occipital, esfenoides, parietal, etmoides, maxil·lar, hemisferis, sutures, etc.

Els ossos del crani, tot i que estan units a través de les sutures, tenen un micromoviment que es pot percebre. Aplicant una petita pressió sobre un os o bé corregint la seva pulsació es va observar que milloraven algunes disfuncions del cos. A partir d’aquí es va anar desenvolupant un sistema de tractament que va donar molt bons resultats degut a la millora del moviment hidràulic del líquid cefal·loraquidi dins de la membrana duramadre (la que hi ha entre el crani i el cervell).

Molts trastorns poden ser millorats amb aquesta tècnica, ja siguin d’origen físic, com migranyes, cefaleas, problemes d’esquena, tensions a l’ATM (Articulació Temporo-Mandibular i maxil·lar inferior, bruxisme); o bé originats per somatitzacions de traumatismes: traumes d’accidents, de naixement, símptomes crònics d’estrès, lateralitat, dislèxies, problemes de concentració i estudi, etc.

L’osteopatia cranial i sacral pot ajudar a curar, en general, qualsevol situació que hagi generat àrees de bloqueig en les quals s’hagi de restablir el flux normal d’energia.