Naturopatia

naturopatiaLa naturopatia és l’art de curar a través de la natura. Crec que els primers naturòpates van ser els pares de la medicina, que ha arribat fins als nostres dies utilitzant tots els coneixements científics, químics i tecnològics per avançar, sense cap dubte, en la capacitat de curar algunes malalties.

Viure una vida sana és acostar-se a la natura en totes les seves formes; seguir les seves lleis és la millor manera de no emmalaltir, i quan a banda de tot això alguna cosa es desequilibra, les mateixes fonts naturals d’energia ens poden corregir la molèstia o curar la malaltia.

Dins la naturopatia podem incloure:

  • La Fitoteràpia, la curació a través de les plantes medicinals.
  • L’Helioteràpia, la curació a través del sol, que ens proporciona l’energia.
  • L’Hidroteràpia, la curació a través de l’aigua (calenta, freda, banys vitals, dolls, etc.).
  • La Geoteràpia, la curació a través de la terra (amb cataplasmes i banys de fang).
  • L’Ozonoteràpia, respiracions i oxigenació de la sang.
  • La Trofoteràpia, la curació a través dels aliments.
  • El Dejuni, la curació a través de la manca d’aliment (que permet al nostre organisme de descansar, com fan tots els animals quan estan malalts).

Saber menjar és un art. Malauradament mengem molt i molt malament. Hem d’aprendre a mastegar correctament, a insalivar l’aliment, a menjar lentament, a beure fora dels menjars i a combinar bé els aliments per tal que no es produeixin gasos i fermentacions intestinals que no fan més que disminuir la nostra capacitat d’absorció dels nutrients.

La naturopatia ens ajuda a curar-nos mitjançant la dieta i amb l’aplicació puntual d’algunes de les teràpies ja esmentades per tal d’equilibrar els excessos, les malalties que pateix el nostre cos.

Dietes ovo-lacto-vegetarianes, dietes mixtes amb una mica de pollastre i peix, dietes hipocalòriques per reduir pes, dietes per diabètics, dietes digestives, hepàtiques, laxants, astringents, circulatòries, per a anèmics, pel creixement; dietes, en definitiva, individualitzades, adaptades a la necessitat de la persona i del moment.

Els suplements dietètics com de vitamines, sals minerals, oligoelements, aminoàcids, etc. ingerits en forma de comprimits, càpsules, xarops o ampolletes representen una ajuda puntual, però mai la substitució d’un fàrmac.

L’alimentació és la millor medicina preventiva que existeix. Anar a favor de la natura i no en contra seva ens ofereix la millor qualitat de vida que existeix.

El nostre cos està constituït pel que mengem i pel que respirem. Amb la nostra alimentació podem emmalaltir, però també podem curar-nos.